ANA SAYFA ZİYARETÇİ DEFTERİ DOKTORUNUZA SORUN DR.EBUBEKİR EMRE MEN İLETİŞİM
 
 » ÜYE GİRİŞ BÖLÜMÜ
Kullanıcı Adı :
 
Şifre:
 

Güvenlik Kodu:

 
 
Yeni Kayıt -  Şifremi Unuttum
 » DİĞER SİTEMİZ

 » MENÜ
KALP HASTALIKLARI İÇİN RİSK FAKTÖRLERİ
KALP HASTALIKLARI TANI YÖNTEMLERİ
KALP DAMAR HASTALIK LARI-KALP KRİZİ
KALP YETERSİZLİĞİ
ARİTMİ (RİTİM PROBLEMİ)
KALP KAPAK PROBLEMLERİ
HİPERTANSİYON
DOĞUMSAL KALP HASTALIKLARI
KALP HASTALIKLARI TEDAVİ YÖNTEMLERİ
DR EBUBEKİR-EDEBİYAT-ŞİİR
KLAVUZLAR
RİSK HESAPLAMA TABLOSU
HESAPLAYICILAR
 » Sağlığınız Bizim İçin Önemli


HİPERTANSİYON TESPİTİ-TANI YÖNTEMLERİ - Kardiyoloji Uzman Doktoru - Kalp Doktoru-Uzman Doktor Ebubekir Emre Men
 » HİPERTANSİYON » HİPERTANSİYON TESPİTİ-TANI YÖNTEMLERİ
 

HİPERTANSİYON TESPİTİ-TANI YÖNTEMLERİ:

Hipertansiyonun tedavi edilebilmesi öncelikle tanının doğru olarak konması ile mümkündür. Hipertansiyon tanısı bizzat ölçülmesi ile koyulur. Baş ağrısı, ense ağrısı, sinirlilik, bulantı vs. şikayet ve bulgular tansiyon sonucu oluşabilir fakat başka problemlerde aynı şikayete sebep olabilir bu nedenle muhakkak hipertansiyon demek için tansiyonun tansiyon aleti ile ölçülmesi gerekir. Ölçüm öncesindeki 30 dakikalık süre içinde hastanın sigara, çay veya kahve içmemiş, kafein almamış ve tercihen yemek yememiş olması gerekir. 

Doktor tarafından tansiyonun ölçülmesi: Ölçümlere, hasta sessiz bir odada en az 5 dakika istirahat ettikten sonra başlanmalıdır. Oda sıcaklığı ne soğuk ne de çok sıcak olmalıdır.

Hastanın evde tansiyonunu kendisinin ölçmesi:Son yıllarda hastanın kan basıncının evde izlenmesi yöntemi (self-monitoring) yaygın olarak uygulanmaya başlanmıştır. Bu yöntemin bir avantajıda gerçek hipertansiyonun “beyaz önlük” hipertansiyonundan ayırt edilmesidir.

Tansiyon holteri ile tansiyon ölçümü:Ambulatuar kan basıncı monitorizasyonu hastanın günlük aktivitesini engellemeden bir ya da birkaç günlük dönemde otomatik olarak kan basıncını ölçme tekniğidir. Günümüzde kullanılan cihazlar otomatik, sessiz ve hafiftir. Pille çalışan elektronik bir alet ve ve tansiyon manşonundan oluşan düzenekle saatte 2-8 kez tansiyon ölçülüp kaydedilir.